Korps Politie Suriname houdt presentatie over criminaliteitsbestrijding voor Chinese ondernemers

In verband met de criminaliteitsbestrijding heeft het Korps Politie Suriname (KPS) op vrijdag 5 november een presentatie gehouden voor Chinese ondernemers.

Tijdens deze presentatie cq. veiligheidssessie zijn zaken aan de orde gesteld over veiligheid en de gedeelde verantwoordelijkheid met betrekking tot bescherming van  het eigen leven en dat van derden.

Eén der presentatoren, de inspecteur van politie 3e klasse Eshita Hunte heeft de maatregelen die door de politieorganisatie zijn getroffen voor de criminaliteitsbestrijding aangehaald. Het gaat hierbij om onder andere het opvoeren van opvallende- en onopvallende surveillance, al dan niet in samenwerking met leden van het Nationaal Leger. Ook het opvoeren van verkeers- en wegcontroles en het in beeld brengen van partners waarmee het KPS samenwerkingsverbanden kan aangaan ter bestrijding van de criminaliteit, kwamen aan de orde.

Aan de genodigden werden tips doorgegeven zoals wanneer zich een beroving of overval voordoet, goed gelet moet worden op de kleding, haardracht, aanwezigheid van tatoeages, stem, huidskleur enz. van de overvallers. Daarnaast moeten winkeliers hun winkelzaken niet te laat openhouden en zich houden aan de tijden welke zijn aangegeven in de vergunningsvoorwaarden. Ook het bijhouden van telefoonnummers van de dichtstbijzijnde politiebureaus alsook de plaats waar deze gevestigd zijn, is een noodzaak.   

Door het hoofd van de afdeling Forensische Opsporing, de Inspecteur van politie 2e klasse Patrick Tjin Liep Shie is er een korte presentatie gehouden over de veiligheid in en rondom de winkelzaken annex woningen. Na de presentaties werden de ondernemers in de gelegenheid gesteld vragen te stellen die beantwoord zijn door de presentatoren en  de inspecteur van politie 3e klasse Maureen Palmtak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.