Korps Politie Suriname heeft voor de 4e keer Police Award Night georganiseerd

Het Korps Politie Suriname heeft op vrijdag 22 januari voor de vierde keer de Police Award Night georganiseerd. Tijdens deze Award Night zijn leden van de organisatie  die zich in het afgelopen jaar, onder alle omstandigheden, hebben ingezet voor het korps voorgedragen voor een nominatie. De voordracht vond plaats door de verschillende regio commandanten, na afstemming met hun ressort commandanten.
De Police Award bestaat uit  de categorieën beste medewerker, de beste manager, een beste afdeling en een medewerker of een afdeling die een markante optreden heeft geleverd. In elke categorie zijn er 3 nominaties.

Voor het afgelopen jaar zijn er 13 medewerkers voorgedragen om genomineerd de worden in de categorie beste medewerker.  Voor de categorie managers zijn er vier ressortcommandanten voorgedragen.  De beste afdeling had vier voordrachten  en het  markante optreden twee.

Als beste medewerker is de agent van politie Shahira Uiterloo die te werk is gesteld bij politie Jeugdzaken gekozen.
De inspecteur van politie Sandra Claver werd de beste manager. Het  Arrestatie Team is uitgeroepen tot de beste afdeling van 2015.
De prijs voor het markante optreden werd door de  hulp agent van politie tweede klasse, Isaiva Vianen in de wacht gesleept.

De genomineerden kregen allemaal een geldsbedrag en een award.

Behalve de nominaties werd  de agent van politie tweede klasse, Mahinderkumar Mathoera gedecoreerd voor zijn heldhaftige optreden. De agent heeft in 2015 om 03.00 uur in de vroege ochtend een autobestuurder die met zijn voertuig in het Taut Li Fautkanaal terechtkwam,  gered. Hij sprong in uniform het kanaal in en bracht de man op het droge.
Deze zelfde agent heeft in januari 2016 samen met anderen nog eens twee levens gered uit een brandende woning aan de Munderweg.

Agent Mathoera is de eerste persoon die in aanmerking is gekomen voor de medaille die speciaal is ontworpen om bijzondere optredens te waarderen. De wnd. korpschef Agnes Daniel heeft de medaille opgespeld voor deze held.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.