Kordaat optreden politie Moengo: vier verdachten aangehouden

handboeien

De politie van Moengo heeft op donderdag 19 november vier verdachten aangehouden en in verzekering gesteld.

In de vroege ochtend kreeg de politie telefonisch de melding van een inbraak. Het adres werd aangedaan en de politie merkte op dat er in een bergruimte van een woning was ingebroken. Aangezien de eigenaar niet ter plaatse was, kon niet worden achterhaald welke goederen waren weggenomen. Terwijl de politie nog ter plaatse was, keerde een auto op de weg en reed de andere richting op. De politiemannen gingen te voet achter de auto aan die enkele straten verder afsloeg.

Vier manspersonen stapten uit het voertuig. De politie hield de manspersonen staande en vroeg het viertal wat zij zo laat in die omgeving deden. Aangezien zij geen zinnige verklaring konden geven, werd het voertuig doorzocht. De politie trof goederen aan die vermoedelijk bij de inbraak zijn buit gemaakt.

In de auto kwam de politie ook breekwerktuigen tegen. Verder zijn er mutsen, een koevoet, een weegschaal, pantysokken en een vuistvuurwapen aangetroffen met twee scherpe patronen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten meerdere feiten moeten hebben gepleegd. De goederen werden in beslaggenomen. Tijdens fouillering trof de politie een blikje lever pastei en een verdelgingsmiddel bij één van de verdachten aan.

De vier mannen werden aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan recherche Oost voor verdere onderzoek.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.