Kordaat optreden KPS: autodieven na enkele uren aangehouden

De Centrale Meldkamer (CMK) van de politie kreeg op zaterdag 24 oktober bericht dat een voertuig was weggenomen bij de Hermitage Mall. De politie van Uitvlugt en verschillende eenheden en ressorten werden toen door de CMK in stelling gebracht, aangezien de gang van de verdachten kon worden gevolgd door de eigenaar van het voertuig.  

Bij aankomst van de politie bij de Mall waren de verdachten reeds uit het zicht verdwenen. Kort daarna deed de eigenaar van het ontvreemd voertuig aangifte bij de politie van de Nieuwe Grond. De benadeelde gaf aan dat hij het voertuig aan de Hanaslustweg had gezien.

De politie van de Nieuwe Grond kwam gelijk in actie en op de kruising van de Meerdang en Tablastraat werd het voertuig klemgereden. De verdachten die nog een kans waagden om  weg te komen, reden het dienstvoertuig van de politie aan. De pro wagen heeft blikschade, maar er is geen sprake van persoonlijke ongelukken. De politie van de verkeersunit regio Midden werd ingeschakeld, waarna het voertuig van de benadeelde werd weggesleept.

De 30-jarige Remie, K. en Jan A. (27) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.  In het voertuig werd door de politie maskers (bivakmutsen), handschoenen en gouden sieraden aangetroffen en in beslag genomen . Het vermoeden bestaat  dat de verdachten over zouden gaan tot het plegen van criminele handelingen met het voertuig.

Beide verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.