“Koprofou” ingesloten voor oplichting en verduistering

Jozef B. (51) alias “Koprofou” is op zaterdag 26 november door de politie van ressort Centrum aangehouden.

Koprofou wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering. Een mevrouw die op listige wijze benadeeld is geworden, deed op dinsdag 22 november aangifte tegen hem. Zij verklaarde op maandag 21 november naar een bankinstelling te zijn gegaan voor het treffen van een regeling met betrekking tot het inlossen van haar panden.

Voor de bankinstelling werd zij benaderd door Koprofou. Zij kwamen met elkaar overeen dat Koprofou haar het geld zou voorschieten om haar panden in te lossen. Zij zou dan de sieraden afstaan totdat zij het bedrag op donderdag 24 november terug zou betalen. 

Op dinsdag 22 november kwam zij hem tegen en overhandigde hem het te betalen bedrag. Koprofou nam het geld en gaf aan de sieraden te zullen gaan halen. Na geruime tijd gewacht te hebben, belde de vrouw hem op en Koprofou gaf aan dat hij helemaal naar Para moet afreizen. De vrouw zag hem echter niet verschijnen en telefonisch contact mocht ook niet baten. Zij deed toen aangifte bij de politie.

Koprofou werd opgespoord en op zaterdag 26 november in de binnenstad van Paramaribo aangehouden. Hij ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit. De sieraden zijn nog niet achterhaald.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Koprofou achter slot en grendel geplaatst.

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.