Koppige klant neergeschoten door beveiligingsman

De politie van het bureau De Nieuwe Grond kreeg op maandagavond 17 augustus melding van een schietincident in een winkelpand langs de Indira Ghandiweg. De politie ging ter plaatse voor onderzoek en trof de 34-jarige Otmar.D. aan met een schotverwonding in zijn linker bovenbeen.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat klanten vanaf zeven uur ’s avonds niet meer worden toegelaten in de winkelzaak om spullen te kopen. Dit omdat de winkel exploitant voor acht uur in de avond de zaak wil sluiten in verband met de ‘lockdown’ maatregel. Otmar kwam omstreeks zeven uur in de avond bij de zaak aan en kon dus niet meer naar binnen om een zwemband te kopen. Hij wachtte tot een klant de gelegenheid kreeg om de zaak te verlaten om naar binnen te glippen.

De 43-jarige beveiligingsman Navinkoemar K. hield Otmar voor dat hij de winkelzaak moest verlaten omdat hij laat was maar ook omdat hij, zoals verplicht is, geen neus- en mondbedekking op had. Otmar weigerde de winkelzaak te verlaten en kreeg een woordenwisseling met de beveiligingsman. Een personeelslid en klanten probeerden Otmar te bewegen de winkelzaak te verlaten zonder succes. Op een gegeven moment trok de beveiligingsman zijn dienst vuist vuurwapen tevoorschijn. De domme reacties van Otmar bij het zien van het wapen was om de beveiliger uit te dagen om te schieten en die ook nog een slag toe te brengen. De beveiliger reageerde door Otmar in zijn linker bovenbeen te schieten.

Otmar is per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na behandeling werd Otmar door de politie aangehouden voor mishandeling van de beveiliger. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij niet in verzekering gesteld door de politie.

De beveiliger Navinkoemar K. is na overleg met het Openbaar Ministerie wel in verzekering gesteld door de politie en wel ter zake overtreding van de Vuurwapen Wet. Navinkoemar is geen buitengewoon agent van politie en is daardoor niet bevoegd een bedrijfswapen te dragen. Hangende het onderzoek is het vuistvuurwapen in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.