Koppel ingesloten voor bedreiging en wederspannigheid

De politie van Flora heeft op donderdag 4 januari een koppel, de 23-jarige Verginio K. en Rogowen M. (18) ingesloten.

Beide mannen worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan bedreiging en wederspannigheid. Onderzoek wees uit dat het tweetal op die bewuste dag hun voertuig in een inrit voor een DVD-shop aan de Floralaan parkeerde. Zij werden door de eigenaar van de shop aangesproken en gevraagd hun voertuig ergens anders te plaatsen.

Verginio en Rogowen gaven gevolg hieraan, maar liepen daarna de eigenaar van de shop tegemoet, scholden hem uit en deden bedreigende uitlatingen in zijn richting. In hun agressieve bui wilden zij de winkel binnenstappen om een CD te kopen. Dit werd hun door de eigenaar belemmerd, die zich vervolgens legitimeerde als te zijn een inspecteur van politie. Ondanks de eigenaar zich heeft gelegitimeerd, zette het koppel hun bedreigende uitlatingen en scheldkanonnade voort.

De inspecteur van politie vroeg naar hun rijbewijs en overige autobescheiden die zij niet konden tonen. Vanwege hun agressief gedrag belde de inspecteur voor assistentie .

Voor de komst van de politie, drong het koppel de garage van de eigenaar/ inspecteur binnen. Verginio die als vrouw gekleed ging, greep naar een moker die in de garage was en wilde de eigenaar hiermee te lijf gaan. De vrouw des huizes hield hem tegen en kon erger voorkomen. Rogowen pakte een steen en volgens zijn zeggen wilde hij de eigenaar van de shop een les leren, maar zag daar van af.

Bij aankomst van de politie van Flora en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) werden beide manspersonen in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau te Flora. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het koppel in verzekering gesteld.

Het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.