Koperdief aangehouden en in verzekering gesteld

De politie van Lelydorp kreeg op dinsdag 19 maart het bericht, dat er diefstal is gepleegd in een kledingzaak gevestigd langs de Indira Ghandiweg. Voorts dat de winkelier de dief had aangehouden.
Op de plaats van het misdrijf droeg de winkelier de 67- jarige verdachte Maximiliaan C. over aan de wetsdienaren. Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat Maximiliaan het hangslot van de deur, die toegang verschaft tot de ruimte waar de stroomkabels van de zaak samen komen, open gebroken had om zich toegang te verschaffen tot die ruimte.
Vervolgens begon Maximiliaan de stroomkabels door te snijden met behulp van een houwer en een hamer. De bedoeling van deze bejaarde crimineel was om de koperdraad van de afgesneden stroomkabels te verzamelen om die vervolgens te gaan verkopen aan koper opkopers
De winkeleigenaar verklaarde dat hij vaak slachtoffer was van zogenaamde koperdieven. Daardoor besloot hij zijn winkelpand te beveiligen met beveiligingscamera’s. Op die bewuste dinsdag zag hij op camerabeelden hoe Maximiliaan de ruimte binnen drong. Terwijl Maximiliaan zich nog in de ruimte bevond deed de winkelier de toegangsdeur dicht door een stuk hout als afsluiter van de deur te gebruiken. Maximliaan zat bij wijze van spreken als een rat in een val.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is de koperdief Maximiliaan in verzekering gesteld door de politie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.