Kompaan aangehouden voor medeplichtigheid poging beroving

Leden van de Bikersunit hebben op maandag 3 april de 23-jarige Elroy C. aangehouden.
Elroy wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een straat beroving. Hij stond op de uitkijk, terwijl zijn voortvluchtige kompaan ene Jonathan met geweld een halsketting van een student die over de Burenstraat liep, wilde wegnemen.
De student verzette zich, waardoor de daad van Jonathan is mislukt. Op dat moment reed een surveillance auto van een beveiligingsbedrijf voorbij en verleende hulp aan de student. Een vrouwelijke Buiten Gewoon Agent van Politie (BAVP) was genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen om de verdachte Jonathan aan te houden. Deze zette het op een lopen, sprong op de gereedstaande bromfiets en reed weg.
De bestuurder Elroy die op de uitkijk stond ging uit vrees plat op de grond liggen. De Bikers verleende assistentie en hielden Elroy aan. Hij verklaarde bij de politie dat Jonathan de beroving wilde plegen en dat hij slechts de bestuurder was van de bromfiets.
Elroy is overgedragen aan de politie van ressort Centrum. Aan de opsporing van Jonathan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.