Kettingtrekker en bromfietsen dief verwond bij aanhouding

Galio K. heeft op woensdag 30 november een schotverwonding opgelopen tijdens zijn aanhouding.
De politie van Albina kreeg een telefonische melding van een man die zich op een gestolen bromfiets verplaatste in een buurt. De wetsdienaren speelden gelijk hierop in en kwamen Galio, die sedert de maand oktober voor een beroving van een halsketting werd opgespoord met de bromfiets tegen. Hij werd tot stoppen gesommeerd. Bij navraag naar de herkomst van de bromfiets gaf hij aan dat deze zijn buurman toebehoort en dat hij deze in reparatie had.
Galio werd toen uitgenodigd mee te gaan naar het politiebureau. Hem werd voorgehouden dat hij wordt verdacht van diefstal van de bromfiets en beroving van een vrouw van haar halsketting. Hij weigerde mee te gaan met de politiemannen en bood tegenstand. Hij smeet de bromfiets naar de wetsdienaren toe en liep weg.
Achterna gezeten door de politieambtenaren zette hij zijn vlucht voort. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. De wetsdienaren waren toen genoodzaakt gericht te schieten. Hierdoor liep Galioeen schotwond op aan zijn knie. Met het dienstvoertuig werd de verdachte voor medische hulp naar de RGD-poli gebracht. Vervolgens is hij per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Onder politiebewaking is hij opgenomen in de ziekeninrichting. Galio is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Op zijn woonadres is er eveneens een half gesloopte bromfiets aangetroffen. Beide bromfietsen zijn in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Oost.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.