Kettingdief deed alsof hij boos was om rijgedrag

De Algemene Surveillance Dienst hield op 31 oktober de 20-jarige Anwar K. aan, nadat hij een halsketting had weggerukt van W.S. Het slachtoffer  was ergens op Leonsberg geparkeerd en zat met zijn zoon in de auto. Na enkele ogenblikken besloot W.S. te vertrekken. Hij reed een eindje in de straat en keerde zijn auto om zodoende op de hoofdweg te komen. Anwar  deed op een gegeven moment alsof hij W.S. met zijn voertuig wilde  inhalen. Hij schold W.S. uit en nadat hij het slachtoffer had ingehaald, bracht hij zijn voertuig zodanig tot stilstand dat W.S. ook verplicht was te stoppen.

Anwar stapte uit en liep naar W.S. toe. Bij het naderen van de auto ging Anwar te keer en deed alsof hij W.S. op zijn rijgedrag wilde wijzen. Plotseling rukte hij de ketting van het slachtoffer, rende terug naar zijn voertuig en reed weg. Het lukte de politie van de  Algemene Surveillance Dienst om Anwar dezelfde dag aan te houden en over te dragen aan de politie van Geyersvlijt. De politie van Geyersvlijt droeg de zaak over aan recherche Paramaribo.

Bij het verhoor gaf Anwar toe de ketting te hebben weggerukt echter voegde hij eraan toe dat hij bereid is deze terug te geven. Volgens hem wilde hij het slachtoffer aan zijn kraag vast pakken en rukte hij per ongeluk de ketting weg. Anwar liet een ketting halen. Bij confrontatie met de ketting weigerde W.S. deze te accepteren. De ketting was niet die van hem. De ketting die aan hem werd aangeboden was van het zogenoemde Braziliaans goud. Toen de vader van Anwar achter de handelingen van zijn zoon kwam, ging hij zoeken naar de halsketting. De vader bracht de ketting voor de politie. Anwar is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in gesloten.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.