Ketting verduisteraar achter slot en grendel

De politie van Latour heeft op woensdag 19 april de 29-jarige Romenia N. ingesloten.

Een benadeelde deed op de bewuste dag aangifte van verduistering tegen de vrouwelijke verdachte. Volgens verklaring van de aangever is hij de ex-vriend van Romenia, met wie hij een goede verstandhouding heeft. Op dezelfde dag van de aanhouding ontmoette hij zijn ex-vriendin in de stad en besloten ze samen inkopen te doen.

Op een bepaald moment vroeg Romenia hem om zijn gouden halsketting van 17,6 gram te lenen om een foto te gaan maken. De benadeelde ging akkoord met het verzoek en leende haar die ketting. Hij bleef voor een andere winkel wachten op Romenia, maar zijn wachten werd niet beloond, want Romenia kwam van geen kanten opduiken.

De ex-vriend deed daarna haar woonadres aan. Ook daar trof hij haar niet aan. Hij bleef naar haar uitkijken en kwam haar in de avonduren in het ressort Latour tegen, ter hoogte van de rotonde. Toen Romenia hem weer met een goedkope smoes om de tuin probeerde te leiden, deden zij op verzoek van de benadeelde het politiebureau van Latour aan.

Romenia is gelijk als verdachte van verduistering aangemerkt en aangehouden. Bij de voorgeleiding gaf zij aan dat een neef van de benadeelde haar onder bedreiging de halsketting afhandig heeft gemaakt.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is zij ingesloten. De politie voelt Romenia nog aan de tand om erachter te komen waar de halsketting is.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.