Kapitale Delicten houdt verdachten, diefstal middels geweld op senioren burger Kwattaweg aan; verdachten in verzekering gesteld

handboeien

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft in de morgen van maandag 12 februari 2024 de verdachte W.B. die op vrijdag 26 januari 2024 betrokken is geweest bij de diefstal middels geweldpleging, op een senioren burger, aan de Kwattaweg aangehouden. De vrouw zou bij het instappen in een bus door twee manspersonen die gezeten waren op een bromfiets, met geweld van een deel van haar gouden halsketting zijn beroofd.
Een mede inzittende van de bus schoot de senioren burger te hulp, waardoor de hulpverlener en de verdachte op en langs de Kwattaweg in een worsteling geraakten. Op een bepaald moment gelukte het de verdachte om uit de wurgreep van de hulpverlener te komen, waarna hij plaatsnam een gereedstaande Yamaha bromfiets en met een kompaan, het hazenpad koos. Na de aangifte van de diefstal met geweld droeg de politie van het bureau Kwatta het onderzoek in deze zaak over aan de afdeling Kapitale Delicten.
Door de veiliggestelde camerabeelden die via social media werden gedeeld, kreeg KD de informatie dat ene R.S. de halsketting van de vrouw heeft weggerukt. Bij confrontatie met een fotocollage van verdachten, herkende de aangeefster de verdachte R.S. positief. R.S. die eveneens ervan verdacht wordt zich in het politieressort Latour schuldig te hebben gemaakt aan een andere beroving, is op zaterdag 3 februari 2024 in dat onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte W.B. (31) die de bromfiets bestuurde werd vervolgens opgespoord en op 11 februari 2024 op een adres in het ressort Flora aangehouden. De buit en de bromfiets waarmee het strafbare feit is gepleegd, zijn nog niet achterhaald.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte W.M. eveneens, hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.