Kapitale Delicten houdt twee verdachten aan in vermoedelijke moordzaak Gambastraat

Medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten (K.D.) hebben na gedegen onderzoek op vrijdag 8 maart 2024 de twee verdachten R.H. (29) en V.S. (27) op twee afzonderlijke adressen in het ressort Livorno en het ressort Geyersvlijt aangehouden.

Dit tweetal wordt ervan verdacht op donderdag 7 maart 2024 de 65-jarige C.C. in zijn woning op een adres aan de Gambastraat om het leven te hebben gebracht.

Na een melding van het Command Center aaop 7 maart 2024 omstreeks 21.20 uur dat er een lijk in een woning op eerder aangegeven adres was aangetroffen en dat er vermoedelijk sprake was van misdrijf deden de verschillende politie-eenheden de locatie aan voor onderzoek. De wetsdienaren troffen bij aankomst het slachtoffer C.C. dat geen teken van leven meer vertoonde op de vloer in zijn slaapkamer aan, met letsels aan het hoofd en steekverwondingen aan zijn linker zij. Het slachtoffer was voor het laatst op diezelfde dag omstreeks 13.00 uur in de middag gezien toen hij van de oogarts kwam.

De afdeling K.D. die ter plaatse was, stelde direct een onderzoek in en na goed rechercheurwerk kwamen de twee verdachten R.H. en V.S. in beeld, die vervolgens werdden opgespoord en in de kraag werden gevat. Beide verdachten hebben bij de voorgeleiding tegenstrijdige verklaringen afgelegd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) is het ontzielde lichaam van C.C. ter obductie door de politie in beslag genomen.

Beide verdachten zijn na overleg met het O.M. hangende het verdere onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.