Juwelier licht geldschieter op

De politie van Uitvlugt heeft op dinsdag 3 augustus de 49-jarige Ronny S. aangehouden voor oplichting.

De juwelier die een ruimte heeft gehuurd bij de benadeelde benaderde hem voor samenwerking. De juwelier zou cliënten die hun sieraden wilden verpanden via zijn partner geld voorschieten. De benadeelde vond dit een prima idee en ging met zijn huurder de samenwerking aan.

Na voor enkele sieraden geld te hebben voorgeschoten, vond de benadeelde het vreemd dat het uitgeleende bedrag niet in het laatje terug kwam. Hij stelde een onderzoek in en kwam tot de ontdekking dat hij door de juwelier in de maling  is genomen.

De juwelier heeft goudkleurige sieraden als onder pand geplaatst bij de benadeelde. Hij deed aangifte van oplichting bij de politie. Ronny is opgespoord en aangehouden.

Tijdens het verhoor heeft Ronny toegegeven goudkleurige sieraden van weinig waarde te hebben gekocht en deze aan de benadeelde te hebben aangeboden.

De benadeelde is voor meer dan SRD 150.000 opgelicht. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Ronny in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.