Jurmain voor diefstal aangehouden

Het Bestrijding Internationale  Drugs (BID) team heeft op zaterdag 25 november op de internationale Johan Adolf Pengelluchthaven Jurmain R. aangehouden. Op hem werden aangetroffen en in beslag genomen geldsbedragen in Euro en SRD.

Jurmain wordt ervan verdacht op vrijdag 30 juni van dit jaar tijdens een transactie bij een bankinstelling een zip-lock zak, met vreemde valuta en SRD bij de kassa te hebben weg genomen. De benadeelde deed aangifte van deze diefstal.

Volgens verklaring van de aangever bekeek hij na het ontdekken van de diefstal de camera beelden. Verder gaf hij aan dat Jurmain de kassa van de bank had aangedaan om een bedrag in valuta over te maken naar het buitenland. Op een bepaald moment verliet de kassamedewerkster haar ruimte om de overmaking in een andere ruimte te controleren. Bij die gelegenheid slaagde Jurmain erin om de weggenomen geldsbedragen in de zip-lock zak te duwen en vervolgens weg te nemen vanuit de schuifbare ladenbak. De buit plaatste hij direct in zijn broekzak.

Na de afhandeling van de geld overmaking, verliet de dief de bank. De politie werd ingeschakeld. Jurmain werd opgespoord doch wist uit handen van de politie te blijven.

Toen de dief op 25 november op vertrek stond naar het buitenland, is hij door het BID team aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Een deel van de buit is op hem terug gevonden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.