Journaliste zal rectificatie plegen in artikel over politie inspecteur Gentle

Op de voorpagina van “Dagblad Suriname” de dato 8 april 2020 prijkt de kop van een artikel getiteld: GENTLE VERTRAPT GEGEVEN BEVELEN OM ( Objectiviteit onderzoek contra BID-leden in twijfel). Daarbij is een foto van de inspecteur van politie eerste klasse Sergio, Gentle afgebeeld naast de kop van het artikel.

In dit artikel wordt door de journaliste van “Dagblad Suriname” Saskia Bandhan beweerd dat inspecteur Gentle eigendunkelijk een bezoek heeft gebracht aan een in verzekering gestelde politieambtenaar, die geen enkel bezoek mag ontvangen omdat hij een beperking opgelegd heeft gekregen door het Openbaar Ministerie.

Het Korps Politie Suriname wil hierbij aangeven, dat uit een intern onderzoek gebleken is dat inspecteur Gentle nimmer een bezoek heeft gebracht aan de agent die momenteel in verzekering gesteld is. Dit betekent dat wat in het artikel geschreven staat, met betrekking tot het bezoeken van die agent door inspecteur Gentle, niet juist is.

Het hoofd van de afdeling Public Relations K.P.S heeft telefonisch contact gemaakt met de journaliste en na een goed gesprek heeft zij beloofd dat zij de rectificatie zal plegen in een artikel dat morgen in de krant zal verschijnen.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.