Jongere broer aangehouden voor diefstal middels braak; twee helers heengezonden

De inbraakverdachte S.J. (23) en de twee helers A.J. (30) en H.N. (36) zijn op vrijdag 7 juni 2024 door de politie van het bureau Santo Boma aangehouden.


De politie van het voornoemde bureau deed na melding van de inbraak de plek aan voor onderzoek. Naar zeggen van de aangeefster was zij ten tijde van de inbraak niet thuis en zijn de verdachten ervandoor gegaan met een groot geldbedrag in SRD, vreemde valuta en sieraden. Aan de hand van de aangetroffen sporen, vermoedde de wetsdienaren dat het om een in scene gezette inbraak moest gaan. Het jongere broertje S.J. van de vrouw werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij een volmondige bekentenis heeft afgelegd. Het grootste deel van de weggenomen geldbedragen en sieraden zijn achterhaald. Vervolgens werden op zijn aanwijzing de twee helers A.J. en H.N. die hem hulp hadden geboden bij het plegen van het strafbare feit aangehouden. Op deze helers is eveneens een deel van de buit aangetroffen en in beslag genomen.


Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de twee helers na verhoor heengezonden, terwijl de verdachte S.J. hangende het onderzoek door de politie in verzekering is gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.