Jongeman die goederen met valse valuta kocht in de kraag gevat

De onderzoeksunit van het politiebureau Santo Dorp heeft op donderdag 31 augustus 2023 de verdachte F.H. (21) alias “Ram”aan de Indira Gandhiweg nabij de Tout Lui Fautkanaalweg aangehouden.

Tegen deze verdachte heeft een ondernemer in de maand mei 2023 aangifte gedaan op het voormeld politiebureau. Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte F.H. in de maand mei 2023 een paar rekken eieren had gekocht en met een vals/vervalste U$ biljet heeft betaald. Het voertuig waarmee de verdachte de plek aandeed, werd na enige tijd teruggevonden en in beslag genomen. De verdachte wist geruime tijd uit handen van de politie te blijven. Tijdens het onderzoek is door de politie geconstateerd dat de verdachte ook op soortgelijke wijze slachtoffers heeft gemaakt in de ressorten Santo Boma, De Nieuwe Grond en Lelydorp. Daarbij heeft hij een aantal personen opgelicht door uiteenlopende zaken bij hen te bestellen of te kopen en opzettelijk met valse dollarbiljetten te hebben betaald. Op aanwijzing van de verdachte F.H. zijn diverse locaties in Paramaribo en Wanica aangedaan, alwaar hij slachtoffers heeft gemaakt. Het vals geld bleek hij te hebben gekocht bij een vriend. Aan de aanhouding van de vriend wordt gewerkt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte F.H. door de politie in verzekering gesteld en is het verder onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Fraude & Economische Delicten van het Korps Politie Suriname.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.