‘Jonge’ Jeugdrechercheurs getraind

De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname is op 24 augustus 2020 gestart met het trainen van ‘nieuwe’ jeugdrechercheurs.
Om zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de diensten van de afdeling Jeugdzaken verder te verbeteren heeft zij jonge, gedreven en pas afgestudeerde rekruten van de politieopleiding aangetrokken.
De selectie van deze groep heeft na een screening plaatsgevonden. Er is gekozen voor deze groep aangezien deze jonge politiemensen een hele belangrijke rol kunnen vervullen in het jeugdbeleid. Zij worden opgeleid en begeleid met als verwachte resultaat dat zij goede bewakers worden van het jeugdbeleid.
De training is gestart met oriëntatie op het werkveld, daarbij zijn er bezoeken gebracht aan verschillende kindertehuizen. Het theoretische deel bestond uit een basis training, waarbij verhoortechnieken algemeen en in zedenzaken aan de orde zijn gekomen. Daarna zijn de skills en inzichten bijgebracht van onderzoeken (voornamelijk in zedenzaken) en dossiervorming.
Naast de training zijn er verschillende presentaties gehouden door actoren die onlosmakelijk verbonden zijn met Jeugdzaken vanwege de beharteging van de belangen van het kind, zowel op het strafrechtelijke- als het sociaal maatschappelijk gebied.
Presentaties zijn gehouden door:
1. Officieren van Justitie, Mr. M Winter en Mr. R. Nunes
2. Dokter Kloof van het AZP, Kinderarts
3. Kinder en Jongeren Telefoonlijn 123. Mr. J. Dundas
4. Bureau Familierechtelijke Zaken BuFaz, Mr. M. Graskamp, Mr. H. Eddoh, M. Risseeuw, G.Holwijn en N. Neede
5. Medisch Maatschappelijke Dienst van het AZP, N. Burleson BA.,
S. Manbodh BA. en M. Brewster BA.
Het praktische deel van de training wordt afgewerkt door middel van nabootsing van praktijksituaties, waardoor tegelijkertijd een toetsing van de theoretische kennis plaatsvindt. De eerste fase van deze training is afgesloten middels een certificaatuitreiking.
De jonge jeugdrechercheurs zullen zich onder begeleiding verder specialiseren.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.