Jeugdigen aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie van Lelydorp heeft op woensdag 15 juni na een melding via de Centrale Meldkamer een VOJ-school in het district Wanica aangedaan voor onderzoek. De melding hield in dat er scholieren tijdens schooltijd elkaar in de haren vlogen.

Ter plaatse trof de politie de vechtersbazen aan en bracht ze allemaal over naar het politiebureau. Uit het onderzoek kwam vast te staan dat een jongeman van de school die vond dat hij werd lastig gevallen door anderen, een groep jongens heeft gevraagd om assistentie. De andere jongens kwamen op de school en vielen de scholier om wie het ging, aan.

De mede scholieren die niet konden zien dat hun makker werd mishandeld, bemoeiden zich met de zaak. Er ontstond toen een gevecht tussen de groep jongens. Enkele van de jongens hebben letsels opgelopen en moesten medisch behandeld worden. In een tas die door de politie in beslag is genomen zijn scherpe voorwerpen in beslag genomen.

Na het ingestelde onderzoek zijn twee van de vechtersbazen die zonder toestemming het schoolterrein hebben betreden in verzekering gesteld, na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie. De rest is na te zijn verhoord, ernstig aangesproken en  heengezonden.

De zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken voor verdere onderzoek.

De politie van Jeugdzaken doet een beroep op ouders om de schooltassen van hun kinderen elke dag te controleren op scherpe en andere voorwerpen die mogelijk als wapen gebruik kunnen worden. Verder is het een noodzaak om kinderen te wijzen op de consequenties van elke strafbare handeling die zij plegen.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.