Jeugdige verdachte meldt zich aan bij politie Santo Dorp

De 17- jarige jeugdige verdachte J.K. meer bekend als “Modo” heeft zich op dinsdag 5 september 2023 aangemeld op het politiebureau Santo Dorp en is gelijk door de politie aangehouden.

De vader van de 12-jarige D.T. deed diezelfde dag aangifte van zware mishandeling, poging tot zware mishandeling tegen J.K. Naar zeggen van de aangever heeft de verdachte J.K. op maandag 4 september 2023 zijn 12-jarige zoon D.T. met een scherp voorwerp aan zijn linkerarm gekapt. Het motief tot zijn daad ligt in het feit dat D.T. tijdens het voetballen een vechtpartij tussen zijn 13-jarige vriend en J.K. tot stoppen had gebracht en vervolgens uitmondde in een woordenwisseling. Toen D.T. kort daarna besloot om naar huis te gaan, werd hij plotseling door de verdachte aan de Catharina Sophiaweg met een scherp voorwerp aangevallen.

Na de aangifte werd J.K. direct door de politie opgespoord doch niet aangetroffen. Kort na de opsporing meldde de jeugdige verdachte zich aan op het politiebureau. Volgens het voorlopige politie onderzoek zou D.T. die gewapend was met een scherp voorwerp
met 12 andere jongens de verdachte J.K. hebben aangevallen. Hierdoor rende J.K. naar huis en kwam met een scherp voorwerp terug waarmee hij D.T. kapverwondingen heeft toegebracht. Dit scherp voorwerp is op woensdag 6 september 2023 door de politie in een bosschage van een leegstaand perceel terug gevonden en in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte J.K. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het Jeugd Doorgangshuis te Opa Doeli.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.