Jeugdige valt van rijdende auto en komt te overlijden

De 12-jarige Chavien Anoeje die samen met een ander meisje op de kofferbak van een rijdende auto sprong,  is op donderdag 26 november komen te overlijden.  Het slachtoffer viel van de kofferbak.   

De politie van het ressort Santo Dorp kreeg melding van een aanrijding tussen een auto en een voetganger in een zijstraat van de Nieuw Weergevondenweg.

Bij aankomst ter plaatse werd de bestuurder noch voetganger aangetroffen van de “aanrijding”.  Volgens verklaring van dat ander meisje was het slachtoffer naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis afgevoerd door de bestuurder. De politie deed het Academisch Ziekenhuis aan voor onderzoek.

Bij aankomst  werd de bestuurder van het voertuig en de moeder van het slachtoffer aangetroffen. Naderhand bleek de bestuurder een grootoom van het slachtoffer te zijn.  

De grootoom  verklaarde  dat hij zou uitrijden. Hij nam plaats achter het stuur en reed op. De oom had  niet opgemerkt dat de meisjes  op de kofferbak van de auto waren gesprongen .

Toen hij op de hoek stopte, hoorde hij een gegil. Hij keek om en zag één van de  meisjes op de weg liggen. De oom keerde gelijk terug,  nam het meisje op en bracht haar samen met haar moeder die reeds naar buiten was gerend naar de Spoed Eisende Hulp.

De meisjes waren enkele uren voor het voorval gewaarschuwd door de oom om niet op de kofferbak te springen. Zij sprongen voor een tweede keer op de kofferbak toen hij wegreed met het noodlottige gevolg.

Zowel de moeder en de grootoom hebben aan de politie verklaard dat de meisjes  een gewoonte van maakten te springen op de kofferbak zodra de auto wegreed.

Chavien is de 51e verkeerdode.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.