Jeugdige straatrover in de kraag gevat door penitentiair ambtenaar

De 16-jarige R.S. is op donderdag 1 oktober door de politie van het bureau Flora in verzekering gesteld voor poging tot diefstal door middel van geweld.
R.S. en zijn kompaan reden op de bromfiets in de Winchesterstraat toen hij de tas van een voetgangster wilde weg rukken. R.S. zat als duo rijder op de bromfiets. De voetgangster hield haar tas stevig vast waardoor zij werd meegesleurd op straat.
Een penitentiair ambtenaar greep in en kon daardoor erger voorkomen. R.S. sprong van de bromfiets en zette het op een lopen. De ambtenaar ging deze straatrover achterna en hield hem aan. R.S. werd vervolgens overgedragen aan de politie.
De voetgangster is zodanig gewond geraakt dat medische behandeling nodig was. Vanwege de jeugdige leeftijd van R.S. heeft de politie van het bureau Flora deze strafzaak, voor verder onderzoek, overgedragen aan de collega’s van de afdeling Jeugdzaken. De kompaan van R.S. is nog voortvluchtig.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.