Jeugdige straatrover aangehouden; kompaan voortvluchtig

De politie van Geyersvlijt heeft in de avond van dinsdag 24 juli de 14 jarige Joao G. aangehouden. Zijn kompaan eveneens een jeugdige zag kans weg te komen.
De twee jeugdigen beroofden op diezelfde avond een dame van haar tas met belangrijke documenten en een mobiele telefoontoestel aan de Copernicusstraat.
Na de melding van de beroving deed de politie van Geyersvlijt de plek aan voor onderzoek. Volgens verklaring van het slachtoffer kwam zij van een feest en liep naar haar auto die op de hoek van de Dobru- en de Copernicusstraat stond geparkeerd. Op een stoep zag zij de twee jeugdigen zitten en liep ze voorbij. Toen ze haar voertuig opende om in te stappen werd haar tas door de twee ongewapende jeugdigen weggerukt. Na de daad renden zij via een leegstaand perceel naar de Jules Chin A Foengstraat, alwaar Joao door omstanders werd aangehouden. Zijn kompaan, de 15-jarige Isajas N. zag kans om te vluchten. De buit met uitzondering van het mobiele telefoontoestel is op het leegstaand perceel terug gevonden. Het slachtoffer heeft geen letsels opgelopen.
Victor werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.
Gelet op de jeugdige leeftijd van Victor is hij ingesloten in het Jeugdcellenhuis te Opa Doeli. Het nader onderzoek in deze zaak is ook overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.