Jeugdige laat leven bij schietincident te Pada Levantie

De 15-jarige Rayn, Geddeman is in de avond van zondag 7 april na een schietincident in het dorp Pada Levantie overleden.

De politie van het ressort Atjoni deed na de melding van een schietincident met dodelijk afloop het dorp aan. Mede vanwege de verre afstand arriveerde de politie pas op maandag 8 april in het dorp. Bij aankomst op de locatie werd het levenloos lichaam van Rayn, Geddeman aangetroffen.

De 45-jarige schutter A.M. is eveneens ter plaatse aangetroffen. Hij werd hangende het onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn jachtgeweer waarmee A.M. geschoten heeft is in beslag genomen ook vanwege het onderzoek.

Het politioneel onderzoek heeft uitgewezen, dat A.M. niet met opzet op Rayn geschoten had. A.M. heeft de gewoonte om in de avonduren in de Suriname rivier te baden. Via een pad loopt hij naar de rivier. Ongeveer twee weken terug zou hij tot twee keren toe een hert hebben gezien op een bepaalde plek op dat pad. A.M. besloot toen om op zondagavond 7 april gewapend met zijn jachtgeweer naar de rivier te lopen met de bedoeling dat als hij het hert weer zou tegen komen hij erop zou jagen.

Op een bepaald moment hoorde hij een geritsel in het bos en wel nabij de plek waar hij het hert eerder had gezien. Hij zag ook iets bewegen. A.M. loste toen schoten af in de richting waar hij het geritsel gehoord en de beweging gezien had omdat hij dacht dat het dier daar stond. Hij ging vervolgens het bos is om het wild te halen en kwam toen tot de ontdekking, dat hij niet op een hert maar op Rayn geschoten had en dat die geen teken van leven meer vertoonde.

Rayn, Geddeman was het bos ingegaan om een bepaald soort vrucht te plukken. A.M. stelde een Bestuur opzichter en dorpsbewoners van het schietincident in kennis waarna de politie werd ingeschakeld. Het ontzielde lichaam van Rayn is na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan zijn nabestaanden. A.M. is na verhoor heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.