Jeugdige driftkop in verzekering gesteld

De 29-jarige F.A. is op maandagavond 26 april door de 17-jarige R.L. aan de Kasabaholoweg neergeschoten. Het slachtoffer is in zijn rechter bovenbeen geraakt en is per ontboden ambulance naar het Academisch Ziekenhuis overgebracht voor medische hulp.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen, dat R.L enkele dagen geleden aangifte van diefstal van zijn bromfiets heeft gedaan op het politiebureau Uitvlugt. Dat R.L. het vermoeden kreeg dat F.A. de dief was, omdat die hem vragen stelde over de diefstal van de bromfiets.  Na een woordenwisseling ging R.L. naar huis alwaar hij het vuist vuurwapen van zijn vader nam. Hij keerde terug naar F.A. en schoot hem neer.

R.L. werd door een familielid gebracht naar de politie. Het vuistvuurwapen is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.  Het gaat niet om een illegaal vuurwapen. R.L. is op dinsdag 27 april, na overleg met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld door de politie.  Gezien zijn jeugdige leeftijd is hij ingesloten in het Jeugd Doorgaanscentrum Opa Doeli.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.