Jeugdige die student beroofd ingesloten

De 15-jarige Jumal W. is op maandag 24 juli door de politie van ressort Centrum aangehouden.

De jeugdige verdachte heeft op die zelfde dag een student aan de Dr. Sophie Redmondstraat beroofd. Onderzoek wees uit dat de student uit een bus was gestapt en op weg was naar school. Hij werd achtervolgd door Jumal, die op een bepaald moment met geweld een mobiele telefoon uit zijn hemdzak wegnam. Het slachtoffer vroeg de dief hem zijn telefoontoestel terug te geven.

Jumal haalde een scherp voorwerp tevoorschijn om de student op afstand te houden. De benadeelde zag kans de dief van achteren vast te grijpen. De verdachte bracht hem toen een steekverwonding toe aan zijn hand. De student gaf de moed niet op en met medewerking van omstanders is de dief aangehouden.

Jumal werd overgedragen aan de ingeschakelde wetsdienaren. De student kon weer over zijn mobiele telefoon beschikken. Na medische behandeling is hij heen gezonden.

Jumal is vanwege zijn jeugdige leeftijd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in het Jeugdcellenhuis te Opa Doeli ingesloten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.