Jamaicanen lichten handelaar op

De 46-jarige Jamaicaan  Radcliffe W. is vandaag door de militaire politie op de J. A. Pengel internationale luchthaven te Zanderij aangehouden en overgedragen aan de politie van Rijsdijk. Op zondag 15 februari heeft Radcliffe een handelaar opgelicht. Op die bewuste zondag stapte hij de zaak van de handelszaak binnen en vroeg de handelaar of hij US.4.884,- wilde kopen. Het bedrag bestond uit 44 biljetten van US.100,-. De handelaar ging akkoord en gaf Radcliffe als tegenwaarde SRD.16.060,-.

 Nadat Radcliffe de Surinaamse Dollar ontvangen had begon hij te klagen, dat de koers die de handelaar gehanteerd had te laag was en dat hij zijn Amerikaanse Dollar terug wilde. De handelaar gaf hem zijn geld toen terug. Radcliffe ging toen toch akkoord met de koers en er vond weer overhandiging plaats van de Amerikaanse dollar tussen hem en de handelaar. Bij die gelegenheid paste Radcliffe een vingervlugge truc toe door de stapel Amerikaanse dollar van 44 biljetten van US.100 te verwisselen met een stapel Amerikaanse dollar van 43 biljetten van US.1,- met aan de bovenzijde van deze stapel 1 biljet van US.100,-.

Nadat Radcliffe vertrokken was kwam de handelaar tot de ontdekking dat hij opgelicht was. Radcliffe W. was eerder niet bekend bij het slachtoffer.  Door goed speurwerk van de politie is de personalia van Radcliffe   snel achterhaald en ook dat hij op die dag met een andere Jamaicaan in een auto naar de handelszaak was gegaan. Onderzoek bracht ook naar voren dat Radcliffe  en zijn comparant  Paul Gavian D. vanuit Suriname naar Jamaica waren afgereisd. De Immigratie Diensten bij de grensposten in ons land zijn door de politie in kennis gesteld van het misdrijf waarvan Radcliffe W. en Paul Gavian D. verdacht worden met het verzoek ze aan te houden bij hun mogelijke terugkeer in Suriname. Vandaag,donderdag 19 maart was het raak. Radcliffe via Zanderij ons land weer binnen. Hij is toen door de militaire politie van de Immigratie Dienst aangehouden en overgedragen aan de politie van Rijsdijk. Hij heeft bekend dat hij de handelaar opgelicht heeft met zijn vingervlugge truc. Een bedrag in Amerikaanse dollar bestaande uit een grote hoeveelheid aan US.1,- biljetten is in het bezit van de verdachte aangetroffen. Hangende het onderzoek is Radcliffe W. in verzekering gesteld en is het op hem gevonden bedrag in beslag genomen.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.