Jager ziet zus en vriendin aan voor wild

Twee vrouwspersonen uit een groep van 20 mensen raakten op zondag 17 september gewond, door kogels uit een jachtgeweer.

Het gezelschap bevond zich vanaf zaterdag 16 september voor een familie reünie te Casiwinica in het Mapanegebied. In de avond van 17 september besloot Ramon M., een van groepsleden te gaan jagen. Hij verliet zijn kamp en liep het bos in. Volgens zeggen zag hij op een bepaald moment iets glinsterend. Hij vermoedde dat het om wild moest gaan en schoot gericht met het jachtgeweer dat hij bij zich had. Gelijk daarop hoorde hij zijn zus gillen en rende op het gegil af. Hij zag dat zijn zus Ilse op haar hoofd en haar vriendin Marlene in de buikstreek zijn geraakt. Manschappen van het Nationaal Leger, die in de omgeving waren, schakelden de politie van Paranam via de Centrale Meldkamer in.

Met de ambulance van het Nationaal Leger zijn de twee gewonden overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Beiden zijn ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting. Ramon is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding heeft Ramon verklaart dat het jachtgeweer een neef toebehoort. De neef is niet in het bezit van een geldige vergunning. Derhalve is het wapen in beslag genomen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het Ramon in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.