Jackney ingesloten voor wederrechtelijke vrijheidsberoving

De 30-jarige Jackney B. heeft op zaterdagavond 31 oktober samen met zijn kompanen het slachtoffer Eric M., tegen diens wil mee genomen.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer vermoedelijk in opdracht van Jackney B. een drugsafhandelingszaak te Frans-Guyana moest afhandelen en zonder noemenswaardige bijzonderheden terugkwam. Naar aanleiding hiervan werd Eric M. ontvoerd en naar Paramaribo gebracht.
De ontvoerders maakten contact met de familie en vroegen als losgeld een groot geldbedrag in Euro. De familie maakte vervolgens een afspraak met Jackney B. om het losgeld aan hem af te staan, zodat Eric M. vrij kon worden gelaten.
In deze zaak waren er nog zes andere personen aangehouden. Uit het nadere onderzoek bleken dat zij niets te maken hadden met de zaak. Jackney B. heeft toegegeven dat hij met zijn kompanen Eric M. hadden gegijzeld omtrent een drugsdeal. Rechercheurs van Regio Oost in samenwerking met leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op maandag 2 november na de informatie te hebben uitgewerkt, kunnen achterhalen waar het slachtoffer Eric M. was ondergebracht.
De verdachte Jackney B. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de zes overige verdachten na verhoor zijn heengezonden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.