Iphone dief door benadeelde overgebracht naar de politie; verdachte ingesloten

Lucien N. (63) alias “Plut” is op vrijdag 20 mei ter zake diefstal van een I-phone door de politie van het bureau Flora ingesloten.
De 28-jarige aangever X.K. had zich eerder op die dag op de bromfiets naar een winkel aan de Watrakanoestraat begeven. Hij parkeerde zijn rijtuig voor het winkelpand en stapte de winkel binnen. In een bak van de stuurinrichting van de bromfiets liet hij zijn I-phone achter.
Op dat moment bevond Lucien zich op het parkeerterrein van die winkel, waar hij zich vaker ophield en een ieder die naar de winkel ging naar geld vroeg. Nadat de aangever enkele goederen had gekocht, gaf hij zelfs ook een drank aan Lucien en verliet de winkel. Toen hij thuis aankwam, ontdekte hij dat zijn I-phone was gestolen. Hij reed terug naar de winkel, hield de winkelier het gebeurde voor en na de camerabeelden te hebben bekeken, bleek Lucien de I-phone te hebben weggenomen.
De benadeelde spoedde zich direct naar de politie voor het doen van aangifte. Onderweg naar het politiebureau kwam X.K. de verdachte tegen en bracht hem over naar het politiebureau Flora. In eerste instantie ontkende Lucien de diefstal te hebben gepleegd. Na een onderzoek te hebben verricht in zijn woning werd de gestolen I-phone, gewikkeld in een vuilniszak, tussen kleren van de verdachte aangetroffen.
Inmiddels heeft de 63-jarige man bekend de diefstal te hebben gepleegd met de bedoeling deze door te verkopen. Lucien is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De I-phone is inmiddels afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.