Interieurverzorger na half jaar aangehouden door Recherche Paramaribo

Na bekomen informatie en goed speurwerk is de interieurverzorger Rommy N. op zondag 21 mei door leden van de Recherche van Paramaribo te Carolina in het district Para ter zake diefstal opgespoord en aangehouden.
Volgens het politioneel onderzoek heeft de verdachte ongeveer 14 jaar als klusjesman en interieurverzorger op een woonadres in het ressort Munder voor de aangever R.J. gewerkt. Op de dag van het plegen van het strafbare feit had de werkgever hem voor het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden in de woning, de sleutel van het huis toevertrouwd, aangezien niemand thuis was.
Kort na aankomst op zijn werkadres sloot hij de woning weer af en liet de sleutel achter bij een tante die naast zijn werkgever woont. Hij hield de tante voor dat hij een pak sigaret zou gaan kopen, maar keerde niet terug.
Toen de familie thuis aankwam, merkte zij op dat de werkzaamheden niet waren verricht. Bij verdere controle in de woning ontdekte zij dat een groot geldbedrag in SRD en in vreemd geld was weggenomen. Vanaf die dag heeft Rommy zich nooit meer bij zijn werkgever aangemeld voor het verrichten van werkzaamheden. Op grond hiervan deed de benadeelde op 18 november 2021 aangifte ter zake diefstal tegen Rommy op het politiebureau Munder. Het onderzoek in deze zaak werd direct overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.
De rechercheurs hebben de verdachte meermalen op zijn woonadres opgespoord, doch nimmer aangetroffen. Uiteindelijk is hij na bekomen informatie op 21 mei in het district Para aangehouden. Rommy heeft bij de voorgeleiding een volmondige bekentenis afgelegd. Naar zijn zeggen heeft hij een deel van het gestolen geld vergokt en met de rest levensmiddelen gekocht. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.