Instrumentarium politiekapel verrijkt

Als vertegenwoordiger van de Nederlandse Ambassade mevrouw Bianca Hettinga heeft op vrijdag 27 oktober 2023 op de Politie Academie een grote partij muziekinstrumenten bestemd voor het politiekapel overgedragen aan de Minister van Justitie en Politie, Mr. Kenneth Amoksi namens het Nederlands Politie orkest. De minister droeg vervolgens deze instrumenten over aan de plaatsvervangend Korpschef, commissaris Stanley Changoer, die op zijn beurt de instrumenten heeft overhandigd aan de kapelmeester, de inspecteur van politie 1e klasse Duncan Marcet.


De vertegenwoordiger van de Nederlandse ambassade gaf in haar toespraak aan dat de politiekapel een symbool van trots is van het Korps Politie Suriname. Zij is ingenomen dat de instrumenten ook gebruik zullen worden om jongeren in de achter gestelde buurten muziek onderwijs te laten genieten. De plaatsvervangend korpschef sprak een woord van dank uit namens de korpsleiding. De minister gaf in zijn toespraak aan dat hij de politiekapel graag weer ziet in zijn glorie dagen en dat het verzorgen van muzieklessen aan jongeren in achter gestelde buurten daadwerkelijk plaatsvindt. Goede huisvesting voor de politiekapel en andere logistieke zaken zoals transport hebben zijn volledige aandacht. Hij bedankte verder een ieder in het algemeen, maar in het bijzonder de voorzitter van het Nederlands politie orkest die een cruciale bijdrage hebben geleverd.


Deze donatie is tot stand gekomen op initiatief van de president van de republiek Suriname door tussenkomst van de trekker van dit project Dhr. Stanley Dijksteel en de coördinator Dhr. Soekhlal, beiden werkzaam op het kabinet van de president van de Republiek Suriname.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.