Inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden door de politie

De politie van het bureau Henar heeft op zaterdag 27 februari de 39 jarige R.J. op een sportcomplex te Henar aangehouden.
De wetsdienaren kregen omstreeks 00.15 uur een telefonische melding van de 61-jarige beheerder P.D. dat hij krakende geluiden hoorde en verlichting zag bij de kantine van het sportcomplex.
De politie speelde direct in op de melding en trof bij aankomst een paar slippers aan bij de kantine. Het viel de politieambtenaren ook op dat het gaaswerk tussen het dak en het plafond deels was verwijderd. Verder werd hun aandacht getrokken door voetstappen die zij hoorden in de kantine ruimte die op slot was.
Na een ingesteld onderzoek werd de verdachte R. onder de toonbank van de kantine gesignaleerd. De man zag kans om uit een raam aan de andere kant van de kantine te vluchten. De wetsdienaren zette de achtervolging in en aan de voorzijde van het pand werd de verdachte die zich hevig verzette, in de kraag gevat.
De inbreker heeft niets kunnen wegnemen. Hij had wel een emmer inhoudende een hoeveelheid lijm uit de kantine gehaald en in een andere ruimte geplaatst, die hij vermoedelijk mee zou nemen.
Bij de voorgeleiding heeft de verdachte toegegeven de inbraak te hebben gepleegd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.