Inbreker op heterdaad betrapt door alerte buurman; verdachte aangehouden door RRW

De Recherche van Regio West (RRW) heeft op vrijdag 16 oktober 2023 de verdachte P.K. alias “Okro Bal” tijdens surveillance aangehouden. 

P.K. die een bekende drugsverslaafde is, wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van die dag de voordeur van een restaurant te hebben open geforceerd, waarna hij zich toegang verschafte tot het gebouw. De politie van voormeld bureau die het adres na meldingvan inbraak aandeed voor onderzoek, trof de buurman H.F. aan die haar voorhield dat hij in de vroege ochtend wakker schrok door een knal die uit de richting kwam van het restaurant tegenover zijn woning aan de A.K. Doerga Sawhstraat in het district Nickerie. Hij haastte zich naar buiten en zag een manpersoon bij het restaurant. Bij het zien van de buurman H.F. koos de verdachte het hazenpad, achterna gezeten door de man. Op een bepaald moment moest H.F. de achtervolging staken, aangezien de verdachte een scherp voorwerp tevoorschijn haalde en hem daarmee bedreigde. De eigenaar van het restaurant wendde zich eveneens tot de politie en gaf de wetsdienaren te kennen dat van hem is weggenomen een bluetooth muziekspeler en een trommel inhoudende de dagopbrengst. Ook de buurvrouw L.M. voegde zich bij de politie en hield de politieambtenaren voor dat de verdachte P.K. haar autoruit had ingeslagen en daarbij haar auto accu, een krik met bijbehorende sleutel en een wielsleutel heeft buit gemaakt.

Na zijn aanhouding werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte P.K. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.