Inbreker ingerekend dankzij camerabeelden

De 44-jarige bekende van de politie Clyde L. is op maandag 1 april door de politie van het bureau Centrum aangehouden en in verzekering gesteld voor een inbraak.

Clyde wordt ervan verdacht, doormiddel van braak, een woning te zijn binnen gedrongen in de Wilhelminastraat en wel in de nacht van zondag 31 maart op maandag 1 april van dit jaar. De huisbewoner was op het moment van de inbraak aan thuis.

Toen de huisbewoner op maandagmorgen 1 april thuis aankwam zag hij dat de achterdeur van zijn huis open gebroken was. Het huis was overhoop gehaald en spullen waren uit het huis gestolen. De gestolen spullen zijn: 1 gascilinder van 28 “lbs”, een laptop, enkele herenschoenen, gereedschappen, een zonnebril, vier flessen parfum van verschillende merken, 1 rugtas en een onbekend geldbedrag in Euro’s.

Op camerabeelden is te zien dat de inbreker op de fiets naar het huis van de benadeelde kwam. Enige tijd daarna rijdt hij weg met de rugtas van de benadeelde bij zich. De overige gestolen goederen waren zeer waarschijnlijk in de rugtas gestopt. Dezelfde dag, maandag 1 april, deed de benadeelde aangifte bij de politie en werden de camerabeelden door de politie veilig gesteld.

Dezelfde dag reed de benadeelde in zijn auto en zag een fietser over de Weg Naar Maretraite rijden met zijn gestolen rugtas. Hij herkende deze fietser als de inbreker. Daarbij had die ook nog de gestolen zonnebril op. Naderhand zou blijken dat deze verdachte de bij de politie bekende Clyde, L. is.

De benadeelde ging Clyde achterna en reed hem klem. Clyde vluchtte vervolgens te voet weg met achterlating van zijn rijwiel. De benadeelde ging hem achterna maar Clyde wist hem van zich af te schudden door over een schutting te springen. De benadeelde besloot toen terug te keren naar de plek waar zijn auto en het rijwiel van Clyde waren achter gebleven. Op weg daar naartoe zag hij Clyde in gevecht met een aantal scholieren. Die scholieren gaven aan dat Clyde eerder op de dag een mede scholier beroofd had.

De inmiddels ingeschakelde politie arriveerde ter plaatse en Clyde werd aangehouden en meegenomen naar het bureau om voorgeleid te worden. Clyde gaf aan dat hij de gestolen tas en zonnebril gekocht had bij een man. Voorts dat die man hem onbekend is. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Clyde door de politie van het bureau Centrum in verzekering gesteld voor onder andere diefstal doormiddel van braak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.