Inbreker in beeld gebracht door hemd van eerdere detentie

Een aangever deed op vrijdag 16 februrai aangifte van inbraak op het politiebureau te Santo Boma. De verdachte nam bij deze diefstal goederen van de eigenaar weg en liet daarbij zijn hemd achter.

Bij de aangifte overhandigde de benadeelde het hemd van de vermoedelijke dader aan de wetsdienaren. Eén van de wetsdienaren herkende het hemd als te zijn van de eerder inverzekering gestelde Akshay J.
De verdachte droeg, bij een eerdere detentie voor diefstal, het hemd vaker. Bij een buurtonderzoek hebben de bewoners en huisgenoten van de verdachte het hemd herkend als te zijn van Akshay. De verdachte werd meermalen opgespoord doch niet aangetroffen.
Op maandag 19 maart is Akshay door een andere benadeelde overgedragen aan de politie. Akshay heeft op die bewuste dag gewerkt voor de benadeelde. Akshay moest geoogste antroewa uit een landbouwareaal sjouwen. Bij die gelegenheid heeft de verdachte ingebroken in de woning van zijn opdrachtgever.
De benadeelde merkte bij een eerdere bezoek van Aksay dat hij geld kwijt was geraakt. Om zeker te zijn dat hij zich niet vergist had plaatste hij biljetten in zijn portemonnee die hij had voorzien van een kenmerkt met de letter H. Bij de ontdekking dat het geld weg was, confronteerde hij Akshay met de diefstal. Aksay ontkende het geld te hebben weggenomen en is hij overgebracht naar het politiebureau. Naderhand kwam hij terug op zijn verklaring en gaf ook toe de inbraak gepleegd te hebben waar hij zijn hemd heeft achtergelaten.
De twee biljetten met de letter H. werden op Asksay teruggevonden en aan de eigenaar afgestaan. Aksay is voor beide strafbare feiten in verzekering gesteld, na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.