Inbreker en heler aangehouden en opgesloten.

De politie van Flora heeft op vrijdag 13 juli de 51-jarige Walther B. alias ‘Walle’ aangehouden en in verzekering gesteld alsook de 51-jarige Cyriel H. alias ‘Toenke’. Walther wordt verdacht van gekwalificeerde diefstal en Cyriel van opzet of gewoonte heling.
Walther wordt ervan verdacht op twee locaties in de maand mei inbraken te hebben gepleegd in het ressort Flora.
Op 1 mei nam hij doormiddel van braak een gascilinder weg uit een hok aan de Wanestraat. Bij het wegdragen van de gascilinder werd hij betrapt door buurt bewoners. Walther vluchtte weg met achterlating van de gascilinder. De ingeschakelde politie nam het gestolen gascilinder in beslag dat naderhand is afgestaan aan de eigenaar.
Tegen het midden van de maand mei pleegde Walther een inbraak bij een woning aan de Litaniestraat. Bij die gelegenheid nam hij onder andere een gereedschappendoos met inhoud, een cirkelzaag en een boormachine weg. Na zijn daad vervoerde hij de gestolen goederen naar een woning aan de Floralaan. Daags daarna reed de benadeelde toevallig voorbij die woning en zag zijn gestolen gereedschappen doos op die locatie. Hij schakelde de politie gelijk in.
Het adres aan de Florastraat staat bij de plaatselijke politie bekend als een drugs- en gokhol. Het vermoeden bestaat dat Walther de goederen heeft verkocht of verpand aan de aldaar wonende 51-jarige Cyriel H. alias ‘Toenke’.
Op het adres in kwestie heeft de politie aangetroffen en in beslag genomen 2 cirkelzagen en 5 deurhendels. De benadeelde van de Litaniestraat heeft één van de cirkelzagen herkent als zijn eigendom.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.