Inbreker die op heterdaad wordt betrapt, verwondt bewoner

De 27-jarige inbreker Guillando L. is in de vroeg ochtend van woensdag 23 november door de politie van Latour in verzekering gesteld.

Guillando pleegde een inbraak in een woning op een adres in het ressort. Hij werd echter op heterdaad betrapt door een huisbewoner bij het wegnemen van een portemonnee met inhoud. De inbreker bracht de bewoner een verwonding toe met een scherp voorwerp die hij bij zich had en rende weg. Ondanks de verwonding ging de bewoner hem achterna. Met assistentie van andere omstanders en een  militair die twee waarschuwingsschoten loste werd Guillando in de kraag gevat.

Hij werd overgedragen aan de ingeschakelde politie. De portemonnee is niet op hem aangetroffen. De verdachte ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit. Het vermoeden bestaat dat hij de portemonnee moet hebben weg gegooid. Hij werd voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Guillando opgenomen in de sterkte van het cellenhuis.

De bewoner is met een visum verwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.   

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.