Inbreker aangehouden en opgesloten

De 36- jarige Maikel A. is op woensdag 20 februari, kort na een inbraak in een woning aangehouden. De politie van het bureau Lelydorp kreeg in de ochtenduren van dezelfde dag de melding van de diefstal door middel van braak op een woon adres in hun ressort.

De inbrekers hadden het woonadres in een voertuig aangedaan. Getuigen gaven het kenteken nummer van dat voertuig door aan de politie. Kort daarna signaleerden politieambtenaren van het bureau Rijsdijk en het Regio Bijstand Team Midden het voertuig in kwestie en zetten de achtervolging in.

Tijdens de achtervolging veroorzaakten de inbrekers een frontale botsing met een tegenligger. De bestuurster van dat voertuig moest per ontboden ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Er bleken drie criminelen in de vluchtauto te zitten. Twee zagen kans te ontkomen door een bosschage in te vluchtten. De derde crimineel, die de auto bestuurde, werd aangehouden. Het betreft in deze de 36- jarige Maikel A.

In de vluchtauto zijn de goederen aangetroffen die weggenomen waren op het woonadres in het politie ressort Lelydorp. Daarnaast zijn ook andere spullen in de auto aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk ook van misdrijf afkomstig zijn. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Maikel, A. ingesloten. Er wordt gewerkt aan de aanhouding van zijn voortvluchtige kompanen.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.