Inbraak verdachten Oigen en Antoon aangehouden

In het verlengde van de moordzaak van de Engelweg waar er een bejaarde vrouw om het leven is gebracht zijn er vijf aanhoudingen verricht. Het vijftal, drie mannelijke en twee vrouwelijke verdachten hebben hun betrokkenheid in de roofmoord bekend.

Het verdere onderzoek wees uit dat deze vijf verdachten zich ook schuldig hebben gemaakt aan een aantal gekwalificeerde diefstallen en diefstallen met geweldpleging. Met hun bekentenissen is er opheldering gebracht in elf inbraken die deze groep met andere kompanen heeft gepleegd. Twee andere medeplegers van de inbraken werden in beeld gebracht en opgespoord.

De verblijfplaats van één hunner Antoon L. is op vrijdag 13 mei opgezocht door de politie. Hij werd echter niet aangetroffen. Antoon meldde zich op maandag 16 mei uit eigen beweging aan op de afdeling Kapitale Delicten en is gelijk aangehouden.

De andere verdachte Oigen L. is op zondag 22 mei door het Arrestatie Team (AT) aangehouden. Beide verdachten hebben toegegeven betrokken te zijn bij de inbraken.

Met de aanhouding van Oigen is er nog een 3e verdachte in beeld gebracht voor de reeks inbraken. Oigen is door het AT overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn Antoon en Oigen in verzekering gesteld.

Aan de opsporing van de 3e verdachte wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.