Inbraak verdachten aangehouden met buit

De politie van Albina heeft in de vroege ochtend van zondag 7 februari de 37-jarige Ronny T. en de 29-jarige Sergio K. aangehouden. De verdachten werden door de dienstdoende wachter op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een winkelzaak langs de Marowijnerivier. Het tweetal verschafte zich toegang tot de winkelzaak door een ruit aan de voorzijde stuk te slaan, nadat zij het ijzerwerk hadden open geforceerd.

De wachter schakelde de politie van Albina in. Voor de komst van de politie op de plek hadden de inbrekers het hazenpad gekozen. De politie bleef in de directe omgeving surveilleren, waardoor Ronny en Sergio na enige tijd werden aangehouden.   

De verdachten bevonden zich in een personenauto waarin de wachter ze tijdens hun vlucht had zien instappen. De buitgemaakte goederen, waaronder alcoholische dranken, verschillende merken sigaretten, memory sticks, belkaarten van Digicel en Telesur, geldsbedragen in Surinaamse dollars en Euro’s zijn in beslaggenomen door de wetsdienaren. Ook het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de inbrekers opgenomen in de sterkte van het politiecellenhuis. Het vermoeden bestaat dat deze verdachten meerdere strafbare feiten hebben gepleegd in het district Marowijne. 

De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.