In totaal acht verdachten aangehouden in zaak twee doden en één gewonde bij beroving; zes in verzekering gesteld

De afdeling Kapitale Delicten heeft vanaf donderdag 14 juni acht verdachten aangehouden in de zaak, waarbij de 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi op donderdag 7 juni het leven lieten, nadat het voertuig waarin zij zaten op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug is beschoten door gewapende rovers. Deze verdachten die tijdens het onderzoek in beeld kwamen, zijn op verschillende tijdstippen en locaties aangehouden.
De eerste drie zijn Milton F. (49), de 34-jarige Melvin A. en Dion B. (28). De verdachte Milton F. werd op zijn woonadres opgespoord, maar niet aangetroffen. Naderhand meldde hij zich aan bij de politie en werd aangehouden.
Daarna zijn Verbian W. (33), Mirtel F., de 49-jarige Milton V., de 41-jarige Sabrina D. en de 35-jarige Gregory W. eveneens opgespoord en aangehouden
Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Verbian de verstrekker van het illegaal jachtgeweer is geweest. Dat wapen moet via Sabrina zijn doorverkocht. Gregory werd bij het politie-optreden voor weerspannigheid aangehouden.
Sabrina en Gregory zijn na verhoor heengezonden. De andere zes verdachten hebben hun betrokkenheid in het strafbare feit bekend. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is dit zestal in verzekering gesteld.
Het onderzoek wordt voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.