Illegale wapenhandelaren aangehouden door Gemengd team DOKPS

De verdachten M.D. (31), M.B. (46) en J.T. (42) zijn op dinsdag 23 april 2024 tijdens een gezamenlijke operatie bestaande uit leden van DOKPS, de stootgroep van Regio Oost en de Recherche van Regio Oost aangehouden. De verdachte M.D. die woonachtig is in de omgeving van de Goede Verwachting en militair van beroep is, werd op een locatie in het distrikt Commewijne aangehouden, terwijl de twee andere verdachten op twee verschillende locaties in het ressort Latour zijn aangehouden. M.B. is in de omgeving van de Flamingoweg en J.T. is in de omgeving van de Vierkinderenweg woonachtig. Het drietal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verkoop van illegale wapens. Op de verdachte M.D. die aan het onderhandelen was, werd een illegaal wapen van het merk Glock aangetroffen en in beslag genomen. Verder is op de verdachte J.T. een revolver met 4 scherpe patronen kaliber 38 alsook een deel van een gedemonteerd wapen en een vervalste I.D. kaart aangetroffen en eveneens in beslag genomen. Na gedegen onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachte J.T. als tussenpersoon fungeerde en het Glock pistool aan de verdachte M.D. had gegeven om deze te verkopen.

De drie verdachten zijn samen met de in beslag genomen wapens en onderdelen daarvan overgebracht en overgedragen aan de Recherche van Regio Oost die de zaak verder onderzoekt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering.
De Militaire Politie leidt het onderzoek tegen de verdachte M.D omdat deze Militair blijkt te zijn.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.