Illegale vissers aangehouden; lading vis en vaartuigen  in beslag genomen

De Marine heeft op maandag 6 april twee vissersboten met een lading vis onderschept op de Coppename rivier in het district Saramacca. Bij controle bleken de vergunningen van deze ondernemers vervallen te zijn.

De bemanningsleden, bestaande uit in totaal 8 personen, en de twee boten werden vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Calcutta.. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vissers ingesloten voor Overtreding van de wet Economische Delicten. De vaartuigen, 485 kilogram vis en 4 kilogram visblaas zijn in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie heeft geïnstrueerd dat de vangst geschonken moet worden aan sociale instellingen. De verdachten zullen door het Openbaar Ministerie in de gelegenheid worden gesteld om door middel van een geldboete de zaak buiten proces af te handelen. De bemanningsleden van de twee vaartuigen hebben de  Guyanese nationaliteit.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.