Illegale goudzoekers zijn verwijderd uit concessie gebied “SurGold”

Een gemengde eenheid bestaande uit leden van: de politie Regio Bijstand Team Oost, de Mobiele Eenheid,  het Surinaams Nationaal Leger en de  Commissie Ordening Goudsector heeft een succesvolle vier dagen durende actie uitgevoerd tegen goudzoekers en andere personen die zich illegaal bevonden in het consessie gebied van het goudbedrijf “SurGold” in het Merian gebied. Het Merian gebied bevindt zich in het district Sipaliwini.

Er zijn 190 personen uit het gebied verwijderd van wie 40 vrouwen. De eenheid heeft, met ondersteuning van “SurGold” onder andere 30 pompen en 6 graafmachines uit het gebied gehaald. Er moest heel veel tact worden gebruikt om de illegalen uit het concessie gebied te krijgen.

Het optreden in het Merian gebied is in navolging op de actie die enkele dagen terug uitgevoerd is te Dam 10 in het district Brokopondo. De algehele leiding over deze operatie lag in handen van de hoofd inspecteur van politie Stanley Benschop. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.