Illegale goudzoekers betalen boete voor overtreding Wet Economische Delicten

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft in de eerste week van februari zes overtreders van de Wet Economische Delicten aangehouden en overgedragen aan de politie van het ressort Brownsweg. Het betreft goudzoekers die illegaal opereren in de concessie van een goudverwerkingsbedrijf in het Brokopondo gebied.

Bepaalde van de verdachten hebben na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie de zaak buiten proces afgehandeld. Zij moesten boetes variërend tussen de SRD 1.000 en SRD1.200 betalen.

Bij de verdachten zijn werktuigen zoals metalen (gouden) detectoren en ertsen waarin goud voorkomt, in beslaggenomen. De verdachten verplaatsten zich vanuit Paramaribo en afgelegen gebieden om binnen de concessie te opereren.

Op enkele van deze goudzoekers zijn er ook jachtgeweren en vuurwapens in beslag genomen. De verdachten bij wie er wapens in beslag zijn genomen, zijn in verzekering gesteld voor overtreding van de Vuurwapenwet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.