Illegale goudzoekers bedolven onder zand; één dode te betreuren

Twee illegale goudzoekers raakten op woensdag 13 december bedolven onder zand in een tunnel in het concessiegebied van een goudbedrijf in het district Brokopondo.

Het gelukte Leonard P. (39) zich van onder het zand te bevrijden, terwijl zijn kompaan de 34-jarige Manuel Tooy vast zat in het puin.

De bewakingsdienst van het bedrijf kreeg op een bepaald moment de melding dat onverlaten zich op het terrein hadden begeven. Ze gingen op onderzoek uit en troffen Leonard verzwakt aan. Hij werd voor medische behandeling overgebracht naar de medische post van het bedrijf. Na medische behandeling is hij overgebracht naar het politiebureau te Brownsweg.

Het levenloos lichaam van Manuel is op donderdag 14 december van onder het puin opgegraven. Onderzoek wees uit dat dit duo onopgemerkt in de bestaande tunnel gingen. Bij het dieper graven in de tunnel, stortte deze in, waardoor zij onder het zand bedolven raakten.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de nabestaanden, terwijl Leonard na een ernstige waarschuwing is heengezonden.

De politie van Brownsweg is belast met het onderzoek in deze zaak.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.