Illegale goudzoekers aangehouden en in verzekering gesteld

Een gemengde eenheid bestaande onder andere uit  leden van de plaatselijke politie, het Surinaams Nationaal Leger en Ordening Goud Sector heeft gisteren opgetreden tegen illegale goudzoekers in de omgeving van “Roma Pit” in het district Brokopondo. De locatie waar de goudzoekers activiteiten ontplooien ligt binnen het concessie gebied van de goudmaatschappij “I  AM Gold”. De goudzoekers zijn meermalen aangezegd om het gebied te verlaten en te gaan naar de plek die door de overheid aan hun is toegewezen. De goudzoekers hebben dat niet gedaan waarna door het bevoegd gezag  de opdracht is gegeven om tegen hun op te treden.

Er zijn zeven illegale goudzoekers aangehouden. Na voorgeleiding bij een hulpofficier van justitie zijn zes van de zeven aangehoudenen in verzekering gesteld. Er zijn ook machines in beslag genomen zoals: 2 graafmachines, 4 “crucher” bakken en een vrachtwagen.

Later op de dag meldde de eigenaar van de vrachtwagen en één van de graafmachines zich bij de politie om rekenschap te vragen over zijn in beslag genomen bezittingen. Deze man is ook in verzekering gesteld. De mannen zijn  aangehouden en opgesloten ter zake overtreding van de Mijnbouw Wet. De recherche van de Politie Regio Midden zal deze zaak verder onderzoeken.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.